Dokumenter

Efter 07. Juni 1945 i Strandskoven Esbjerg

På besøg i billeder fra ødelæggelserne i Strandskoven efter eksplosionsulykken den 07. juni 1945. Når vi går skovtur i dag tænker vi ikke på hvilke dramatiske begivenheder der udspillede sig her for 72 år siden. Kun det dystre betontårn i skoven gør opmærksom på skoven gemmer på en historie. Klip fra filmen “Jylland som Pindsvin” optaget af Jes Jessen i sommeren 1945. Se hele filmen på siden på siden Dansk Kulturarv: https://www.danskkulturarv.dk/…/klip-fra-jylland-som-pinds…/

Marco Hansen

Marco Hansen er opvokset på Fanø. Uddannet på Syddansk- og Københavns Universitet. Været tilknyttet projektet ”Befæstningsanlæg i Danmark 1858 – 1945”. Miljøministeriet, Skov og Naturstyrelsen fra 1989 til 1998. Formand for Besættelsestidhistorisk Selskab for Esbjergområdet fra 1990 - 1996. Koordineret dokumentation af Stevnsfort i 2000. Bidraget til foreningen "Fanø i Atlantvolden", Ejer af "Esbjerg havn i Atlantvolden/www.atlantvoldsydvest.dk" Ide, layout, forfatter og webmaster.